>

Vacatures

 
 
5 september 2019

DGU zoekt koster-beheerder

Je wordt wakker van een van de klinkende carillons die Utrecht rijk is. Je woont in het hart van de stad, vlak naast je werkplek. Als koster van de Doopsgezinde Gemeente Utrecht staat je een gevarieerde dag te wachten. Na koffie met de medewerker van het kerkelijk bureau ontvang je de schilder die het nodige onderhoud komt verrichten. Je vindt het belangrijk dat onze gebouwen gastvrijheid uitstralen. Daarom zorg je ervoor dat de ruimtes er goed schoon en verzorgd uitzien. Bij het buiten zetten van het afval spreekt een van de huurders je aan op een verstopping van zijn douche. Je bespreekt wat de huurder al zelf geprobeerd heeft en maakt een afspraak om de volgende dag even te komen kijken. De komende uren heb je tijd voor jezelf. Aan het einde van de middag stel je de beamer en het projectiescherm op in de kerkzaal voor de cursusgroep die je die avond verwacht. Na de avondmaaltijd ontvang je de spreker en de cursisten en verzorg je koffie en thee. Wanneer de gasten weg zijn en je de zalen en keuken weer aan kant hebt, sluit je de dag af met een laatste controleronde door het kerkgebouw.

Zie je dit als je ideale werkdag, lees dan zeker verder. De Doopsgezinde Gemeente Utrecht zoekt, in verband met pensionering van de huidige koster-beheerder, met ingang van 1 januari 2020 (of eerder indien mogelijk) een

 
koster-beheerder (v/m) voor 28 uur p.w.

Koster-beheerder in de Doopsgezinde Gemeente Utrecht
De Doopsgezinde Gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat haar fraaie monumentale gebouw beschikbaar blijft voor haar vieringen en overige activiteiten, zoals concerten, lezingen, workshops en vergaderingen. Als koster-beheerder ben je samen met de medewerker van het kerkelijk bureau de spin-in-het-web om dit mogelijk te maken. Je zorgt ervoor dat de zalen en de benodigde voorzieningen gereed zijn voor gebruik, je houdt de ruimten schoon, je verricht klein onderhoud en je bent verantwoordelijk voor het beheer van de panden van de DGU. De koster-beheerder wordt bij de uitvoering van zijn taken ondersteund door de commissie beheer en een groep van vrijwillige kosters. Zo worden de zondagse kerkdiensten grotendeels ondersteund door deze groep, waardoor hierbij slechts in beperkte mate ondersteuning nodig is van de koster-beheerder.

Wat verwachten we van jou?

 • Je geeft vorm aan de gastvrijheid die de gemeente wil uitstralen.
 • Je werkt graag in een dynamische en afwisselende omgeving om activiteiten van de gemeenteleden en anderen mogelijk te maken.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en over een doortastende, aanpakkende en dienstverlenende instelling.
 • Je hebt oog voor de monumentale status en de geschiedenis van het kerkgebouw.
 • Je bent aanspreekpunt voor huurders en speelt adequaat in op hun vragen en opmerkingen.
 • Je handelt bij klein (technisch) onderhoud en schakelt in overleg derden in voor te verrichten werkzaamheden.
 • Je werkt samen met gemeenteleden en de andere medewerkers van de DGU (medewerker kerkelijk bureau en predikanten).
 • Je voelt je thuis bij de christelijke traditie en de wijze waarop daar binnen de Doopsgezinde Gemeente vorm aan wordt gegeven.

Functie-eisen:

 • minimaal mbo werk- en denkniveau;
 • relevante werkervaring en vaktechnische kennis (waaronder digitale vaardigheden);
 • bereidheid om ook ’s avonds (en indien nodig in het weekend) te werken;
 • diploma BHV en brandveiligheid of bereid deze te verwerven.
  Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd conform de arbeidsvoorwaardenregeling voor de kerkelijk medewerkers van de  Protestantse Kerk in Nederland.
 • Indeling van deze functie in schaal 7.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en collectieve korting op zorgverzekeringen.
 • Een dienstwoning gelegen aan de Reguliersteeg en achter de kerk. 

Interesse?
Stuur dan vóór 30 september 2019 je schriftelijke motivatie en cv per e-mail naar sollicitatie@doopsgezindutrecht.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Teije Bakker. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 23 oktober, donderdag 24 oktober en/of vrijdag 25 oktober 2019. 

Wilt u de vacaturetekst printen of bewaren, klik hier voor de tekst in pdf


Voor actuele vacatures zie het vacatureoverzicht