> agenda

Vacatures

 
 
18 april 2019

De VDGH zoekt een coördinator

De Vereenigde Doopsgezinde Gemeente met haar monumentale gebouw (Grote Vermaning) in het hart van Haarlem bestaat in zijn huidige vorm sinds 1784. De eeuwen door heeft de gemeente - in wisselwerking met de samenleving waarin zij stond - een eigen positie verworven. Ook nu nog heeft de VDGH een eigen plaats in het Haarlemse kerkelijk leven en in de Haarlemse samenleving. Naast de Grote Vermaning in Haarlem heeft de VDGH ook een Kleine Vermaning in Heemstede. De VDGH wordt gekenmerkt door een groot scala aan kerkelijke activiteiten (intern) en heeft daarnaast een belangrijke functie naar buiten (extern). Deze dubbele opdracht behoort tot de aard van de gemeente en deze wil de VDGH waar mogelijk versterken. Dit onder het motto: 'Een levende gemeente op weg naar de toekomst!'

Binnen de VDGH werken we met professionele krachten en vrijwilligers. De VDGH wordt geleid door de Dienende Kerkenraad.

De VDGH zoekt een

Coördinator M/V
24-32 uur per week

Die
1. het werkgeverschap kan professionaliseren,
2. de gemeentelijke vernieuwing kan structureren,
3. de verhuur van ons prachtige complex kan professionaliseren,
4. een sparringpartner van de Dienende Kerkenraad (DK) is.

Taken en verantwoordelijkheden:
- Personeelszaken: geeft leiding aan office manager, kosters en archivaris, houdt zicht op personeelszaken zoals uitvoering CAO‘s, troubleshooting, houdt toezicht op ziekte- en verlofregistratie, houdt personeelsdossiers up to date, is voorzitter van het personeelsoverleg en deelt relevante informatie met DK.
- Coördinatie administratie: ziet toe op samenwerking tussen office manager, boekhouder en kassier, houdt zicht op samenwerking tussen office manager en secretaris DK, ziet toe op onderhoud ICT omgeving.
- Beheer gebouw: is verantwoordelijk voor ARBO en veiligheid, vergunningen, contracten en verzekeringen, ziet toe op verantwoorde omgang met het historisch erfgoed en interieurs in het gebouw.
- Gemeente vernieuwing: zorgt voor goede en constructieve samenwerking met kerkelijk vernieuwer, DK en gemeente, houdt de grote lijnen in de gaten, ontwikkelt samen met de DK een visie op de toekomst.
- Verhuur en acquisitie: brengt de beide Vermaningen onder de aandacht van mogelijke huurders en zorgt voor een optimale verhuur van de gebouwen, zorgt daarbij voor een goede balans tussen commerciële activiteiten en dienst van de VDGH aan de Haarlemse samenleving.
- Communicatie: verzamelt informatie en verspreidt die zodat iedereen (vrijwilligers en medewerkers) weet wat nodig is om zijn of haar taak te kunnen doen, heeft aandacht voor het grote geheel en is zeer actief in het communiceren, heeft als adviseur zitting in de werkgroep communicatie.

De persoon die wij zoeken:
- heeft een vrijzinnig kerkelijke achtergrond, dan wel feeling met een kerkelijke gemeente en staat open voor vernieuwing in de meest brede zin van het woord;
- heeft een opleiding op HBO+ niveau of aantoonbare ervaring op dit niveau;
- heeft ervaring met vrijwilligersorganisaties waarbij ook professionals werken;
- heeft ervaring met de exploitatie van een historisch gebouw;
- heeft ervaring met acquisitie;
- is een verbindende teamspeler, oplossingsgericht, durft beslissingen te nemen, is initiatiefrijk en stressbestendig;
- is een natuurlijk leider, heeft een hands-on mentaliteit, staat stevig in de schoenen en is een geboren gastheer/vrouw;
- kan ideeën handen en voeten geven.

Wij bieden:
- Een afwisselende en uitdagende functie op een historische locatie in Haarlem
- Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (wij volgen de arbeidsvoorwaardenregeling van de PKN voor kerkelijk werkers)
- Salaris: schaal 10 volgens de arbeidsvoorwaardenregeling van de PKN

- De functie kan eventueel op ZZP basis worden ingevuld

Informatie en sollicitatie:
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de VDGH, Johannes Homan, via voorzitter@vdgh.nl.

Uw sollicitatie kunt u tot 28 juni sturen aan administratie@vdgh.nl.
Wij ontvangen graag een duidelijke motivatie en Curriculum Vitae.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden in week 27.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Voor actuele vacatures zie het vacatureoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl