Nieuwsbrief Doopsgezind NU
13 ​november 2017 
 

In deze special van de digitale nieuwsbrief Doopsgezind NU vindt u alle informatie over de zesde editie van de Menno Simons-lezing, die zal worden verzorgd door Petra Stienen. De titel van haar lezing is 'cultuur in tijden van oorlog'. De Menno Simons-lezing vindt plaats op zondag 19 november (aanvang 15:00 uur) in de doopsgezinde kerk in Heerenveen.


uitgelicht
Eigenwaarde - ‘Dan beseffen ze: ik besta’
Eigenwaarde - ‘Dan beseffen ze: ik besta’
‘Cultuur geeft mensen perspectief, omdat ze erdoor beseffen dat ze mens zijn. Ook in de meest verschrikkelijke omstandigheden.’ Petra Stienen geeft op 19 november de Menno Simons-lezing onder de titel Cultuur in tijden van oorlog. Doopsgezind NL blikt met Stienen vooruit op haar lezing.
  Lees meer >>
 

nieuws
“Neem iemand ‘anders’ mee”
“Neem iemand ‘anders’ mee”
Op verzoek van Petra Stienen roepen we alle bezoekers van de Menno Simons-lezing op om zondag 19 november iemand mee te nemen naar de Menno Simons-lezing die ‘anders’ is. Dat wil zeggen: probeer iemand mee te nemen die in eerste instantie niet de meest vanzelfsprekende gast van deze lezing lijkt te zijn. Iemand van een andere generatie, een andere geloofsgemeenschap, een andere cultuur of met andere interesses dan u. Fotografie: Peter Wijnands-Kleiner Lees meer >>
 

personalia

Petra Stienen (1965) publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen op basis van hun eigen verhalen en drijfveren. Haar jarenlange ervaringen als diplomate in de Arabische wereld en spreekster in binnen- en buitenland komen hierbij goed van pas. Ze geeft strategisch advies over beeldvorming en communicatie, persoonlijk leiderschap en diversiteit voor diverse opdrachtgevers bij ministeries, gemeenten, ambassades, NGOs. Zij coacht vrouwen én mannen op thema 'communicatiekracht aan het werk'. Daarnaast geeft zij regelmatig politiek commentaar in nationale en internationale media over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten. In 2012 won zij de Vrouwen in de Media award 2011.

Zij heeft diverse bestuursfuncties oa bij Action for Hope, Bidayyat, Masterpeace en Stichting Yasmin, een participatiecentrum voor vrouwen in Den Haag. Ze schreef twee boeken over het Midden-Oosten, Dromen van een Arabische Lente (2008) en Het Andere Arabische Geluid (2012). Maart 2015 verscheen haar derde boek, Terug naar de Donderberg. In 2016 kreeg zij de Aletta Emancipatieprijs. Ze heeft een column in de Limburger. Momenteel werkt ze met Maximiliaan Winkelhuis aan een boek over Communicatiekracht & Charisma. Ze is 1 dag per week senator voor D66. Kijk voor meer informatie op haar eigen website: www.petrastienen.nl


  contact
Algemene Doopsgezinde Sociëteit
Singel 454 | 1017 AW Amsterdam
dn@doopsgezind.nl
www.doopsgezind.nl

agenda
19 november 15:​00 uur
Praktische informatie
Bereikbaarheid
De lezing zal plaatsvinden in het kerkgebouw van de Doopsgezinde gemeente in Heerenveen:
Kerkstraat 36
8441 EZ Heerenveen

Parkeergelegenheid
Er zijn meerdere parkeergarages in de buurt, de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is de parkeergarage aan het Geerts Willigenplein, vanaf waar het nog ong. 3 min lopen is.
Geerts Willigenplein 1
8441 GV Heerenveen

OV
De Doopsgezinde Gemeente Heerenveen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf treinstation Heerenveen.
- Vanaf het treinstation is het ongeveer 10 minuten lopen naar het kerkgebouw.
- Er gaan meerdere bussen (lijn 20, lijn 115 en lijn 320) naar de bushalte ‘gemeentehuis Heerenveen’, vanaf waar het nog 4 minuten lopen is.

De Menno Simons-lezing is een initiatief van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit. Met deze lezing worden kerk en wereld bij elkaar gebracht rond een thema dat past bij de doopsgezinde identiteit.

De lezing is vernoemd naar de Nederlandse kerkhervormer Menno Simons, een van de grondleggers van de internationale doopsgezinde geloofsgemeenschap en wordt sinds 2012 gehouden.

Voorgaande sprekers
2012
- prof. dr. Abram de Swaan - Massaal geweld als manifestatie van het kwaad
2013 - prof. dr. ir. Louise Fresco - Vrede, voedsel en vooruitgang
2014 - prof. dr. Hans Achterhuis - De kunst van het vreedzaam vechten
2015 - drs. Maurits Groen - Nieuwe Energie
2016 - prof. dr. Erik Borgman - Met open handen, de reformatie van de 21e eeuw


 
  U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor mailings van Algemene Doopsgezinde Sociëteit, met het e-mailadres [MijnEmail]
   
    Aanmelden | Afmelden |   Copyright © 2017   Algemene Doopsgezinde Sociëteit
 
 

Bekijken in PDF-formaat