>

Nieuws

 
9 juli 2022

In het spoor van Henk (2)

We zijn dus aangekomen op Semarangs vliegveld, waar we direct Jan-Albert Buiskool treffen. Hij komt voornamelijk voor de muziek en zal de komende dagen goed aan zijn trekken komen. Het internationale koortje, enthousiast geleid, zingt bij de plenaire sessies 's ochtends en 's avonds uitvoerig liederen uit het songbook. Akke-Clara Thimm staat duidelijk te genieten in dat koor.

Salatiga is de plaats waar wij naartoe zijn gebracht. We zijn daar in verschillende grote hotels ondergebracht en zien de deelnemers af en aan rijden in busjes en grote bussen. De ochtendzitting komt uit het seminarium van Salatiga, de avondprogramma's worden gestreamd; iedere avond vanuit een andere plaats. De inleiders, afkomstig uit de hele wereld, gaan in op de verschillende thema's met als leidraad Jezus volgen over grenzen en moeilijkheden heen.

Natuurlijk is de bijeenkomst ook een reünie en verbroedering. Met Belinda Rodrigues uit Honduras sta ik in het toilet naast de rekken met Indonesische jurken een paar jurken te passen. Onze Europees coördinator José (wie kent hem niet) is overal tegelijk. Ook is het opvallend hoeveel jongeren er zijn; uit Nederland Sophia Mons, die veel nieuwe vrienden maakt.

In de tuin van ons hotel kun je een prayer-walk doen. Tussen de prachtige bomen en verrassende bloemen staan borden met bijbelteksten, en een aansporing te bidden voor een bepaald continent.

Kijk, wij Nederlandse doopsgezinden zijn natuurlijk niet zo erg van het 'Praise the Lord': het met opgeheven handen telkens uitspreken hoe groot Hij is. Maar we kunnen er iets van leren. Wat ik er nu al van opsteek, is dat er veel rotsvast geloof is. En dat wij, met ons vaak staren op wat vroeger was, weleens meer vertrouwen mogen hebben in de toekomst - die in andere landen zeker al begonnen is.

De overdracht van het presidentschap van MWC aan Henk is voor het eind van de conferentie gepland. Dat gaan we nog beleven.

Wordt vervolgd.

Miekje Hoffscholte-Spoelder

Om het eerste verhaal te lezen, klik hier. 


Terug