> nieuws

Nieuws

 
5 juli 2022

Sponsor een schoolkit

In Jordanië worden veel vluchtelingen uit de regio door de plaatselijke bevolking opgevangen. Zowel bij de vluchtelingen als bij de autochtone bevolking is behoefte aan allerlei goederen.

In samenwerking met doopsgezinden uit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk, én MCC, worden hulpgoederen verzameld en het transport per container geregeld.

Op veel plaatsen in Nederland wordt gewerkt aan het maken van comforters (gekleurde dekens) en tassen. Comforters kunnen worden gebruikt als deken, matras of tentafscheiding. Ook worden ze gebruikt om de weinige spullen die mensen hebben te vervoeren, en als lijkwade bij begrafenissen. Tassen worden gevuld met schoolspullen en toiletartikelen.

De comforters en tassen zijn lichtpuntjes in vaak uitzichtloze situaties. De ontvangers merken door deze praktische giften dat anderen aan hen denken, dat ze niet vergeten worden.

De comforters en tassen worden gemaakt van reststoffen en kosten de makers voornamelijk tijd. Maar de vulling van de 2.500 tassen kost ongeveer € 7,- per tasje. Ook het transport van de hulpgoederen in een scheepscontainer moet gefinancierd worden. Daar is deze collecte voor bedoeld.

U kunt één of meer schoolkits (€ 7,- per stuk) sponsoren. Alle giften zijn van harte welkom op rekeningnummer NL27 TRIO 0786 8803 33 t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer, o.v.v. ‘Transport oktober 2022’.

Meer informatie is te vinden op de website van WereldWerk: www.dgwereldwerk.nl

Wilt u helpen tassen en comforters maken, stuur dan een mail naar comforters@doopsgezind.nl

schoolkit tassen comforters WereldWerk MCC


Terug