> nieuws

Nieuws

 
23 mei 2022

Start bouwproject Middenbeemster

Het project om nieuwe invulling te geven aan de doperse waarden in Middenbeemster, in de vorm van een gemeenschap rondom de gerestaureerde vermaning, gaat een nieuwe fase in. De financiering is voor een belangrijk deel rond en de aannemer heeft een contract om in september te beginnen. In het voorjaar van 2023 zal de bouw gereed zijn.

Na de stille periode van de coronapandemie gaan we na de bouw werken aan vorming van de gemeenschap. Zoals de jonge theoloog des vaderlands in Trouw stelt: 'We zijn geroepen om een gemeenschap te vormen en te leven in geloof. De kerk is geen doel op zichzelf, we moeten zoeken naar iets nieuws.'

Daarbij is de tekst van Yko van der Goot in Doopsgezind NL een leidraad: 'Wat ons als mensen verbindt, is het besef dat we geen definitieve antwoorden hebben op de ultieme levensvragen. Zeker is ook dat we elkaar als mensen nodig hebben om het samen uit te houden.'

We gaan het project realiseren met als kern de gebouwen. Daarbij is de kerkzaal de centrale huiskamer waar veel dingen kunnen plaatsvinden en besproken worden. De zes woningen worden bewoond door mensen die ons ideaal van een betere wereld delen en mee willen vormgeven.

De opdracht voor de bouw is inmiddels gegeven, alleen is door de prijsstijgingen van de materialen de modernisering van het voorhuis nog niet zeker. Al het andere, zoals duurzaamheid (CO2-neutraal), sociale huur en een mindervalidenwoning, wordt uitgevoerd. Wel is een buffer om de inhoudelijke boodschap vorm te kunnen geven nog wenselijk.

Een aantal doopsgezinde gemeenten heeft ons al gesteund met een donatie, waar we natuurlijk heel blij mee zijn, ook omdat dat aangeeft dat ons plan gesteund wordt door de broederschap. 

Voor informatie www.beemstervertoeving.nl of info@beemstervertoeving.nl

foto:Arhu, CC BY-SA 3.0


Terug