> agenda

Agenda

 
4 juni 2022, 19:00 uur

Side by Side Percussion Duo

Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, 9712 GD GRONINGEN

Met een breed scala aan bezettingen en instrumenten, zoals marimba en vibrafoon, creëert het duo Julia Ramos en Marco Diaz, beiden afkomstig uit Spanje, een aangrijpende en kalmerende sfeer.

De twee ontmoetten elkaar op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en verleggen nu samen de grenzen van de muziek met een unieke combinatie van akoestische en elektronische geluiden. Het tweetal speelt een nieuw en meeslepend eigentijds modern programma vol opwindende composities uit de laatste twintig jaar.

De muziek van dit slagwerkduo komt voort uit een breed palet van stijlen, zoals pop, elektronische en ethnische muziek. Daarnaast brengt het duo twee nummers van de Britse componist James Larter in première, waarin divers slagwerk vol glans tevoorschijn komt.

Het is de missie van Side by Side Percussion om klassieke muziek dichterbij de mensen te brengen, in het bijzonder het percussierepertoire. Dankzij het combineren van klassieke en moderne muziek, alsmede hernieuwde arrangementen van gevierde werken, is hun repertoire aangenaam en geschikt voor een gevarieerd publiek.

Meer info: https://www.sidebysidepercussion.com

Praktische informatie
Datum: 4 juni 2022
Tijd: 19:00-20:30
Kaarten: €16,80 (volwassenen) en  €10,50 (studenten of onder 16), 
beschikbaar in de zaal op 4 juni, of online; klik HIER.

Videos:
Dance of the Drums:


Song of the Metals:

 


Terug