> agenda

Agenda

 
8 april 2022, 16:00 uur

Muziektheater Het Orakel in Groningen

Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Muziektheatergezelschap LEKS-compagnie brengt Het Orakel. Een theatraal ritueel, 22 gedichten, 14 staties, en een mens op zoek naar een god in zichzelf, in een hedendaags passiespel.

Het Orakel combineert de Via Crucis van Liszt met ‘Groet God’, en een dialoog tussen mens en god van Eva Gerlach en Sasja Janssen, tot een muziektheatrale performance.

De Via Crucis is een werk van grote verstilling. En onlosmakelijk verbonden met het goddelijke. De 14 staties van deze kruisweg, momenten uit de lijdensweg van Jezus, worden tot de essentie teruggebracht. Hymnen en op Bach geïnspireerde koralen worden gecombineerd met unisono zang, waarbij de grenzen van de gangbare tonaliteit worden opgezocht. Bescheidenheid is hier een eerste voorwaarde, want de boodschap is belangrijker dan de boodschapper.

Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. Gevangen tussen houvast en doel wil de mens ontsnappen aan het ongrijpbare mysterie, en verbeeldt zich een god naar eigen evenbeeld.
En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.

Duur: 70 minuten.

Praktische informatie

Data:
- vrijdag 8 april 16.00 uur, doopsgezinde kerk, Groningen
- zaterdag 9 april 15.00 uur, Sint Catharinakerk, Eindhoven
- woensdag 13 april 20.00 uur, De Waalse Kerk, Amsterdam

Info en kaartverkoop: Agenda – LEKS compagnie – muziektheater

 

muziek Groningen


Terug