> nieuws

Nieuws

 
4 maart 2022

Hulp aan Oekraïne

Veel Nederlandse doopsgezinden zijn bezig hulpacties op te zetten voor zusters en broeders in Oekraïne. Hieronder een overzicht van de huidige activiteiten:

  • WereldWerk heeft zijn rekeningnummer opengesteld voor hulp aan Oekraïne. U kunt een bijdrage overmaken op NL27 TRIO 0786 8803 33 o.v.v. 'Hulp Oekraïne'.
  • Ds. Jarek Kubacki van de doopsgezinde gemeente IJmond heeft contacten in Oekraïne. Via een organisatie in Litouwen wordt geprobeerd opvang en werkgelegenheid in Letland te regelen voor Oekraïense vluchtelingen. Aan dit project bijdragen kan door geld over te maken naar het Svata Meinarda fonds, via rekeningnummer LT383500010005886085, o.v.v. 'Ukraine'.
  • De DG IJmond zelf probeert onderdak in Polen te regelen voor een aantal kinderen uit Oekraïne. Een bijdrage geven aan dit project kan via het rekeningnummer van de DG IJmond: NL43 ABNA 0469 0515 31 o.v.v. 'Voor Oekraïne'.
  • Buitengoed Fredeshiem vangt Oekraïense vluchtelingen op. Dat wordt gedaan met hulp van het Vrijplaatsenfonds, de Vrienden van Fredeshiem en de DG Steenwijk. Wilt u dit initiatief ondersteunen? Donaties mogen naar: NL 86 RABO 0361 2217 54 t.a.v. 'Fredeshiem/vrijplaatsenfonds'.
  • Hotel Mennorode vangt een aantal Oekraïense gezinnen op in hun vakantiewoningen. Ze financieren dat uit eigen middelen.

Laten we Oekraïne, hun burgers, hun kerken en hun leden in onze gebeden gedenken. En laten we ze steunen en helpen waar kan. 

Update van Wereldwerk
Inmiddels is door Doopsgezind Nederland ruim € 30.000 ingezameld t.b.v. de crisis in Oekraïne, waaronder € 5.000 van de ADS. 

Van dat bedrag is € 20.000 overgemaakt naar Multiply, onze partnerorganisatie die de aankoop en distributie van goederen in Oekraïne verzorgt. De opbrengsten zullen regelmatig ter beschikking worden gesteld aan deze partner, want de nood blijft torenhoog. Daarmee is uw gift (helaas) nog steeds broodnodig.

Beeld: Roman Rakhuba


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl