> agenda

Agenda

 
14 februari 2022, 15:30 uur

Het Dopers Gesprek op locatie

Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, Amsterdam

Op maandag 14 februari organiseert het Dopers Gesprek een bezoek aan de tentoonstelling ‘Vrijdenkers: van Spinoza tot nu’ in het Amsterdam Museum. Daarna volgt een gesprek met artistiek directeur Margriet Schavemaker en gastcurator voor deze tentoonstelling Marieke van den Doel.
 
Tot 27 februari is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘Vrijdenkers’ te zien, een initiatief van het museum en het jarige Humanistisch Verbond. De tentoonstelling geeft een overzicht van vier eeuwen vrije geesten, van Baruch Spinoza (1632 - 1677) tot nu.

Hoe tolerant zijn we eigenlijk voor afwijkende denkers en doeners? In hoeverre geven we ruimte aan de mening van een ander? Mag je mensen ‘cancelen’ om hun mening en verdient iedereen een podium? Het zijn heel actuele vragen. De tentoonstelling daagt de bezoeker uit hierover zelf positie te bepalen. Het museum selecteerde ook hedendaagse kunstenaars om op deze thema’s te reflecteren, onder wie Sunny Bergman, Jonas Staal en Tinkebell. 
 
Margriet Schavemaker is naast artistiek directeur van het Amsterdam Museum hoogleraar Media en Kunst in de Museale Praktijk.
Marieke van den Doel is behalve gastcurator voor de Vrijdenkers-tentoonstelling universitair docent Geschiedenis van het Humanisme.

Programma
15.30-16.00 inloop en registratie 
16.00-17.00 museumbezoek
17.00-18.30 kringgesprek in het Museum Café
 
Locatie: Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, 1012 PH  Amsterdam

Vrijdenkers Dopers Gesprek


Terug