> agenda

Agenda

 
18 februari 2022, 20:00 uur

Muziektheater ‘In de Schemering’ in Krommenie

Doopsgezinde kerk, Noorderhoofdstraat 46, Krommenie

Project Geestdrift presenteert op 18 februari de voorstelling ‘In de Schemering’ in de doopsgezinde kerk in Krommenie. Het is een concertperformance waarin theater, muziek en literatuur door elkaar heen vloeien.

Met ‘In de Schemering’ reflecteren de musici en acteurs Esther Apituley (altviool), Hans Dagelet (acteur/trompet) en Oleg Fateev (accordeon) op deze bizarre tijd en de historische gebeurtenis van formaat. En dat doen ze met de nodige dosis humor. Want lachen om de vreemde wending die ons toch al vreemde leven ineens kreeg, is de beste manier om de energie te vinden om door te gaan. Covid-19 betekent wellicht het einde van een tijdperk, maar geeft ook ruimte aan een nieuwe levenscyclus.

In deze absurdistische voorstelling zien we twee mannen en een vrouw worstelen met emoties en ideeën die te groot zijn om te dragen, waarbij de muziek de spiegel is van het getormenteerde gevoelsleven. Thematisch keren deze drie personages, gevoed door de gevolgen van corona, met ‘In de Schemering’ terug naar de basis: naar de vraag waarom ze theater maken, en wat ze eigenlijk zoeken, zowel bij elkaar als in het theater.

De voorstelling kreeg vier sterren in de Theaterkrant.

'In de Schemering' is onderdeel van Project Geestdrift. Project Geestdrift presenteert sinds 2017 inspirerende voorstellingen in doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord met als doel bezoekers kennis te laten maken met deze mooie gebouwen en hun rijke geschiedenis. De voorstelling is een co-creatie met Karavaan: buitengewoon theater op locatie.

Kaarten kosten € 13,50 en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur en wordt ingeleid met een contextprogramma.

Locatie: Doopsgezinde kerk, Noorderhoofdstraat 46, Krommenie.

Project Geestdrift


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl