> agenda

Agenda

 
25 maart 2022, 20:00 uur

De Vrijzinnige Lezing 2022 met Jörg Lauster

De gerenommeerde Duitse theoloog Jörg Lauster verzorgt op 25 maart 2022 De Vrijzinnige Lezing. In het werk van Lauster staat het belang van het christendom voor de cultuur centraal.

Lauster is een liberale theoloog en hoogleraar in de Systematische Theologie aan de universiteit van München. Hij betoogt dat een ervaring van transcendentie licht werpt op het bestaan en dat religie in staat stelt om bij te dragen aan de duiding van het leven. De titel van de lezing die hij op 25 maart in de Geertekerk Utrecht uitspreekt is: The Idea of a Religion. Prospects of a Liberal Christianity Today. De voertaal is Engels.

De Vrijzinnige Lezing wordt elk jaar in de Geertekerk Utrecht gehouden en wil vernieuwende, liberale theologie uit binnen- en buitenland onder de aandacht brengen. Afwisselend spreekt een Nederlandse of een buitenlandse theoloog. Vorig jaar verzorgde professor Hans Alma de lezing.

De lezing vindt plaats op 25 maart en begint om 20.00 uur. Het streven is om de lezing fysiek te organiseren, maar wanneer de corona-maatregelen dat verhinderen zijn digitale alternatieven mogelijk.

Op zaterdag 26 maart vindt een ochtendseminar plaats aan de PThU, voor belangstellenden die met Lauster in gesprek willen gaan.

Wie zich alvast wil voorbereiden op de lezing, kan het boek Levensduiding in het licht van transcendentie. De theologie van Jörg Lauster lezen, dat Wouter Slob en Rick Benjamins speciaal voor De Vrijzinnige Lezing hebben samengesteld. Het boek is verschenen bij Uitgeverij Van Warven.

Meer informatie is te vinden op www.devrijzinnigelezing.nl

vrijzinnige lezing


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl