> agenda

Agenda

 
23 januari 2022, 10:00 uur

World Fellowship Day 2022

Elk jaar worden anabaptist-gerelateerde gemeenschappen over de hele wereld aangemoedigd de dienst vorm te geven rond een gemeenschappelijk thema. Dit gebeurt op een zondag dichtbij 21 januari, meestal de vierde zondag in januari. Op die datum in 1525 vond de eerste wederdopersdoop plaats in Zürich, Zwitserland. Anabaptist World Fellowship Sunday, Wereldbroederschapsdag, biedt de gelegenheid onze gemeenschappelijke wortels te gedenken en ons wereldwijd bestaan te vieren.

Leden van het uitvoerend comité van MWC uit verschillende continentale regio's kiezen voor deze viering schrijvers die gebedsmateriaal voorbereiden dat het leven en de kerk in hun deel van de wereld weerspiegelt. De planning voor deze speciale dag roteert tussen de vijf continentale regio's.

Het materiaal bevat over het algemeen suggesties voor gebeden, gebedsverzoeken van over de hele wereld, een introductie tot de kerk in de regio die het materiaal produceert, verhalen en preekaanwijzingen.

Conferenties over de hele wereld worden uitgenodigd het materiaal indien nodig te vertalen, aan te passen, te kopiëren en te verspreiden onder hun plaatselijke kerken. De kerken wordt gevraagd een ​​Anabaptist World Fellowship zondagse eredienst te plannen die hen zal helpen vollediger deel te nemen aan gemeenschap, met een voorbede en dankzegging samen met en voor de wereldwijde geloofsfamilie.

Meer informatie en het materiaal dat bij deze diensten kan worden gebruikt, vindt u hier (u wordt doorverwezen naar de website van Mennonite World Conference)

World Fellowship Day MWC


Terug