> agenda

Agenda

12 januari 2022, 20:00 uur

Zin-Inn cursus ‘Tolstoj’

Lev Nikolajevitsj Tolstoj was een Russisch schrijver, filosoof en politiek denker die voornamelijk romans en korte verhalen schreef. Hij is vooral bekend van zijn realistische romans Oorlog en Vrede en Anna Karenina. Lev Tolstoj’s religieuze en politieke ideeën hadden veel invloed op de verdere ontwikkeling van het pacifisme.

De cursus wordt gegeven door Sieuwert Haverhoek. Hij was een van de eerste lectoren voor duurzaam ondernemen in Nederland. Eens was hij voorganger in een Evangelische Gemeente. Nu vertaalt hij de verboden werken van Lev Tolstoj en geeft daar lezingen over. Hij is met name gefascineerd door de praktische kijk van Tolstoj op het vredesactivisme als een echte levensfilosofie.

Voor de cursusbijeenkomsten zullen de deelnemers zich voorbereiden d.m.v. leeswerk, gevolgd door gesprekken met Haverhoek én elkaar.

Data: 12 en 26 januari en 9 februari, om 20.00 uur. Op een later moment wordt bekendgemaakt of de cursus online of fysiek plaats zal vinden.
Kosten: vrijwillige bijdrage van € 5,- per avond voor het goede doel: Tent of Nations. Haverkoek heeft dit doel gekozen omdat het goed aansluit bij de idealen van Tolstoj.

Aanmelden voor de cursus is verplicht en kan via Franka Riesmeijer, franka@dgaalsmeer.nl

Voor actuele informatie, kijk op de website van de doopsgezinde gemeente Aalsmeer: klik hier. 

Zin-Inn Tolstoj


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl