> agenda

Agenda

21 november 2021, 17:00 uur

Preek van de Leek in Amsterdam

Singelkerk, ingang Herengracht 431, Amsterdam

Tim Hofman (33) is tv-maker en presentator van onder meer het programma BOOS, waarin hij mensen die maatschappelijk in de knel zijn geraakt wil helpen. Als niet-gelovige liet hij weten graag een keer uitgenodigd te willen worden voor de Preek van de Leek. ‘Ik heb ook een boodschap van liefde en zingeving. En een opvatting over ethiek: wat is goed en fout. Dat wil ik graag met jullie delen.' 

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet en verkondiging en gebeden tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De Preek van de Leek is een gezamenlijk initiatief van de doopsgezinde en protestantse kerk in Amsterdam en kent al meer dan tien jaargangen. 

Praktische informatie:
Plaats: Doopsgezinde Singelkerk, ingang Herengracht 431, Amsterdam
Tijd: 17.00 uur 
Meer informatie: www.preekvandeleek.amsterdam 

Preek van de Leek


Terug