> agenda

Agenda

 
18 november 2021, 20:30 uur

Nynke Laverman in Wageningen

Junushoff, Wageningen

Op 18 november zingt Nynke Laverman op uitnodiging van de Arboretumkerk liedjes van haar nieuwe cd Plant

Over Plant
Op dit zesde album spreekt Nynke zich stevig uit over menselijk onvermogen en gedrag, juist door zachter te zingen en alleen te doen wat nodig is. De zangeres en ontdekkingsreiziger doorleeft haar deels Friese, deels Engelse teksten ook in gesproken woord. Op de gedempte pianoklanken van Sytze Pruiksma verkent ze het fluisterregister van haar stem. Plant is van dichtbij opgenomen. Je kruipt als het ware in de met vilt beklede piano, terwijl Nynke op oorhoogte fluisterzingt.

Hoopvol protest
Plant benadrukt de kwetsbaarheid van ons bestaan op aarde. Nynke onderzoekt de naderende houdbaarheidsdatum van de mensheid vanuit verschillende invalshoeken. Wat zou je bijvoorbeeld zien en zeggen als je 500 jaar vooruit in de tijd kon reizen? En wat gebeurt er als je helemaal stilvalt en het perspectief van een boom inneemt? Tree tree, what do you think of me? Wat zeg je als moeder tegen je kinderen? Kun je hoop geven en tegelijkertijd eerlijk zijn? Vanuit de klank van het Fries ontstaat Nynke haar persoonlijke antwoord: ‘wat ik zeker weet, is dat liefde nooit stuk gaat’. Alles wat ik sizze kin, is dat leafde net stikken kin’ (uit het prachtige lied Sabearelân).

In gesprek
Na afloop gaat Nynke in gesprek met het publiek en met prof. dr. Louise Vet (ecoloog), Jens van der Duim (van de Jonge Klimaat Beweging) en Jeannette den Ouden (van de Arboretumkerk).

Nynke Laverman Plant Wageningen


Terug