> agenda

Agenda

 
22 oktober 2021, 20:00 uur

Reli-theater door Erik Jan Tillema & Victor Posch

Regentessekerk, Regentesselaan 14, Apeldoorn

Er bestaan duizenden scheppingsverhalen over hoe de wereld is ontstaan en hoe de mensen zijn gemaakt. Wat willen deze verhalen ons vertellen en hebben we er tegenwoordig nog wat aan? 

Erik Jan Tillema neemt de aanwezigen op een humorvolle wijze mee langs scheppingsverhalen uit alle hoeken van de wereld: van het bekende verhaal uit de bijbel tot onbekende verhalen van de eilanden in de Grote Oceaan. Al die verhalen vertellen over het ontstaan van de mens. Zijn er overeenkomsten tussen al die verhalen? En hebben we er tegenwoordig nog wat aan, nu de wetenschap steeds meer verklaart hoe alles is ontstaan?

Erik Jan Tillema stelt de vragen en komt met een verrassend antwoord. Victor Posch zorgt voor de muzikale omlijsting van de voorstelling. Erik Jan Tillema schreef het kinderboek De man die zijn ezel opvouwt met daarin de mooiste verhalen uit alle religies en is daarnaast beleidssecretaris van de VVP.

Victor Posch is al jaren een veel geziene gast op de Nederlandse podia, speelt tenor- en alt-saxofoon, dwarsfluit, piano, diverse percussie-instrumenten, geeft saxofoonles, schrijft verhalen voor verhalenvertellers en vertelvoorstellingen, is bandleider, componeert muziek voor musicals, theaterstukken, treedt op als straatmuzikant en organiseert jazzworkshops. 

Praktische informatie

Datum : Vrijdag 22 oktober 20201
Tijd: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Plaats: Regentessekerk
Aanmelding: U kunt zich aanmelden of informatie vragen bij Sjoerd de Haan, & info: klik hier om een e-mail te sturen. Bij opgave uw n.a.w.-gegevens, telefoonnummer en emailadres vermelden.
Kosten: € 10,00 p.p. Contant afrekenen is niet mogelijk. We verzoeken u de bijdrage vooraf over te maken op de bankrekening NL48 INGB 0008 4324 33 t.n.v. Stichting Regentessekerk o.v.v. De Groene Hoed, voorstelling 22 oktober 2021.

De Groene Hoed is het samenwerkingsplatform voor activiteiten van de Doopsgezinde Gemeente, de Evangelisch Lutherse Kerk, de Oecumenische Basisgemeente en de Regentessekerk in Apeldoorn.

De Groene Hoed organiseert en coördineert in Apeldoorn bijeenkomsten rondom zingeving, cultuur, geloof en samenleving.

Wilt u meer informatie?
www.facebook.com/degroenehoed

theater


Terug