> agenda

Agenda

26 november 2021, 14:00 uur

Studieweekend 2021 Weg van de Tora

Buitengoed Fredeshiem, Eiderweg 2, Steenwijk-De Bult

In november organiseert de doopsgezinde Commissie Inzake de Verhouding Joden-Christenen weer een studieweekend in Fredeshiem 'Weg van de Tora'.

Thema: het boek Jona
26 en 27 november 2021
Fredeshiem

Het thema van dit weekend is Jona. Dit kleine profetenboekje bevat een aantal interessante thema’s, zoals: wat is een profeet en waar gaat het bij profetie eigenlijk om (hoofdstuk 1)? Hoe zit het met die grote vis die door God was ‘beschikt’ om Jona op te slokken (hoofdstuk 2)? Wat was Ninevé voor gemeenschap en waarom wordt de stad uiteindelijk toch niet verwoest (hoofdstuk 3)? Waarom is Jona boos en waarom is hij blij met de boom die God voor hem beschikt (hoofdstuk 4)? De verklaringen van oude en nieuwe joodse commentaren geven daarbij onverwachte inzichten en diepgang.

Het studieweekend staat onder leiding van drs. Dodo van Uden (theologe, gespecialiseerd in het Oude Testament en het rabbijnse Jodendom en lid van de doopsgezinde Commissie Joden-Christenen.

Praktische informatie:
Tijd: vrijdag 26 november, start 14.00 uur t/m zaterdag 27 november, afsluiting14.00 uur. 
Plaats: Buitengoed Fredeshiem, Eiderweg 2, Steenwijk- De Bult. www.fredeshiem.nl
Kosten: € 145,- p.p. (tweepersoonskamer); € 160,- p.p. (eenpersoonskamer), inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.  
Aanmelden en/of informatie: 0521 53 51 00; info@fredeshiem.nl
Ook belangstellenden die niet aan een of meerdere van de vorige studieweekends hebben deelgenomen zijn van harte welkom.
Het studiemateriaal voor het weekend wordt u van te voren toegestuurd.

Tot nu toe zijn 7 delen verschenen in de serie Weg van de Tora. De delen zijn te bestellen als E-book of Print on Demand 'Weg van de Tora', bij de ADS (020 6230 914 of ads@doopsgezind.nl). De kosten per deel zijn  € 7,-. Deel 1-5 kosten samen € 30,00, deel 6-10 eveneens.
Op http://www.doopsgezind.nl/text.php?paginaid=2549#1014  kunt u een gratis proefboekje downloaden.

De serie Weg van de Tora wordt uitgegeven door de ADS, op initiatief van de Commissie Inzake de Verhouding Joden-Christenen. Deze ADS-commissie heeft als doel de bestudering van Oude Testament en jodendom binnen de broederschap te stimuleren. Zij doet dat o.a. door het verzorgen van studiemateriaal voor bijbelgroepen.

De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als 'de wet', waarmee de werkelijke betekenis als 'onderwijzing, lering' uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen dat men hierdoor 'weg'raakte van de Tora. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.

studieweekend Weg van de Tora


Terug