> agenda

Agenda

29 oktober 2021, 10:30 uur

Waar is God in de crisis?

Diocesaan Heiligdom OLV ter Nood, Hoogeweg 65, 1851 PJ Heiloo

Oecumenische Ontmoetingsdag in Noord-Holland.

We hebben te maken met een pandemie, een klimaatcrisis en een vluchtelingencrisis. Ook in ons persoonlijke leven kennen we moeilijke momenten. Komt het allemaal wel goed? In hoeverre geeft het geloof steun? We zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Geloofsgesprek
Aanleiding voor deze dag is het proefschrift van ds. Fokko Omta, predikant in Nieuwe Niedorp. Hij is op zoek gegaan naar de ware aard van de mens en heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van ‘zonde’ in een tijd waarin velen niet meer geloven in ‘God als persoon’, maar wel openstaan voor het ‘goddelijke’.

Op 29 oktober gaan we met elkaar in gesprek: op zoek naar ons diepste zelf en naar wat ons drijft als mens, juist in moeilijke tijden. Het thema is ontleend aan het boek van Reinier Sonneveld: Waar is God in de crisis?
TIP: beluister de podcast https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-ware-aard

Programma
10.30 uur Inloop (Hoogeweg 65 te Heiloo)
11.00 uur Opening en welkom
11.10 uur Update/informatie Oecumenisch Platform NH
11.20 uur Inleiding en toelichting door ds. Fokko Omta
11.50 uur Emmaus-wandeling: met een paar vragen gaat u twee- aan-twee een wandeling maken door de kloostertuin
12.50 uur Lunch en collecte (zie Kosten)
13.30 uur Groepsgesprek
14.30 uur Afronding/samenvatting en Vesper
15.00 uur Facultatief: napraten tot 15.30 uur

Voor wie?
Lokale raden van kerken, oecumenische werkgroepen, oecumenische initiatieven, liturgische werkgroepen, pastores, voorgangers, predikanten, geestelijke verzorgers, Taizé-groepen, Iona-groep, en iedereen in Noord-Holland die de oecumene een warm hart toedraagt.
Pastores, voorgangers en kerkelijk werkers kunnen in het kader van na- en bijscholing studiepunten krijgen; zie de voorwaarden voor registratie in het beroepsregister.

Organisatoren
- Kor Berghuis, adviseur maatschappelijke ontwikkeling en diaconaal opbouwwerker, telefoon (06) 55 88 44 86
- Dominee dr. Fokko Omta, predikant in Nieuwe Niedorp en gepromoveerd aan de VU op zijn proefschrift Sin: against Whom or against What?

Kosten
Heiligdom OLV ter Nood in Heiloo faciliteert de ruimte, koffie/thee en een lunch. We stellen een vrijwillige en contante bijdrage op prijs (collecte tijdens de lunch).

Aanmelden
Aanmelden kan tot maandag 25 oktober 2021 via het contactformulier, of door te mailen naar info@oecumenischplatformnh.nl o.v.v. Ontmoetingsdag. Als u met meerdere mensen komt, vermeld dit dan ook. Er is ruimte voor maximaal 30 personen. U ontvangt een week voor bijeenkomst een bevestiging.

Bijlage: Uitnodiging Oecumenische ontmoetingsdag: Waar is God in de crisis?

ontmoetingsdag oecumenisch


Terug