> agenda

Agenda

 
23 september 2021, 20:00 uur

Gert-Jan Segers over Dietrich Bonhoeffer

ZOOM

In de eerste aflevering van Sessies voor de Ziel, op donderdag 23 september, spreekt ChristenUnieleider Gert-Jan Segers over de Duitse theoloog, kerkleider en verzetsheld Dietrich Bonhoeffer.

Bonhoeffer werkte in Londen en de Verenigde Staten, maar keerde tijdens het nazi-bewind terug naar Duitsland en maakte daar deel uit van de groep die tegen Hitler samenzweerde. Hij werd gearresteerd, zat in verschillende concentratiekampen en werd drie weken voor de bevrijding alsnog ter dood gebracht in kamp Flossenbürg. 

Voor Segers werd Bonhoeffer een belangrijke inspirator. In een eerder opgenomen interview bespreekt hij de drie voor hem belangrijkste levenslessen: wees waar God je geroepen heeft, iets doen is soms beter dan niets doen, en werk samen met iedereen van goede wil.

Deze Sessie voor de Ziel begint om 20:00 uur en is via Zoom te volgen. Na de gefilmde inleiding van Gert-Jan Segers bespreken de deelnemers de drie levenslessen onder leiding van Ton van Brussel, bevriend met Segers, doopsgezind en voormalig directeur van De Rode Hoed in Amsterdam.

Opgeven kan via het formulier : https://forms.gle/DaVJ23chU5VUgPBz5

De inschrijftermijn is verstreken. We hopen u bij een volgende sessie weer te mogen verwelkomen. 

Bonhoeffer Sessies voor de Ziel


Terug