> nieuws

Nieuws

 
6 juli 2021

Gemeenteberaad 12 juni

‘Traditie moet een bron van leven zijn, geen taak’. En: ‘Omdat alles steeds maar nieuw moet zijn, valt het op als iets hetzelfde blijft.’ Zo opende publicist en prediker Arjan Broers het 2e Gemeenteberaad afgelopen 12 juni. Een Gemeenteberaad over hoop, traditie, toekomst en verleden. En een Gemeenteberaad als eerste aanzet voor het nieuwe ADS-jaarthema van 2021-2022 ‘Nieuw Doopsgezind Peil’.

Het Gemeenteberaad gaf op vele manieren houvast aan gemeenten en gelovigen om zelf na te denken over traditie, toekomst en verleden. Wat is er te vinden in het oude boek en in onze oude tradities waarmee we verder komen? Waar nemen we afscheid van, en wat is het eigenlijk dat ons – u – drijft? Waarmee gaan we richting de toekomst, en hoe ziet die toekomst er uit?

U vindt een deel van de bijdragen aan het Gemeenteberaad - aangevuld met interviews, beschouwingen, gebeden en foto’s - in het nieuwe themaboekje dat eind augustus verschijnt als bijlage bij Doopsgezind NL en Doopsgezind Plus. Ook zullen komend seizoen verschillende onderwerpen aan de orde komen in de nieuwe serie Sessies voor de Ziel.

Houd Doopsgezind NU, de website en onze sociale media in de gaten voor de laatste info over thema’s en data. 

gemeenteberaad


Terug