> nieuws

Nieuws

 
3 juli 2021

Gastvrouwen en -heren gezocht voor schuilkerkje Pingjum

Na een lange sluiting kan de stichting Menno Simons sdmf de deuren van het schuilkerkje weer openen. Het bestuur hoopt dat de nodige gasten de komende periode deze kleine vermaning weer weten te vinden. Het is al weer lang geleden dat de kleine meniste gemeenschap van Pingjum hier bij elkaar kwam. En dat op een steenworp afstand van Witmarsum met het Menno Simons monument en het contourenkerkje. Geen wonder dat mensen uit binnen- en buitenland vol interesse even langs komen.  

Graag wil de stichting de kleine groep vrijwilligers die de gasten ontvangt, uitbreiden. Prachtig werk om de deuren van dit dopers erfgoed te openen en mensen welkom te kunnen heten!  
Nieuwe vrijwilligers worden natuurlijk ingewerkt en begeleid. Een mooie kans om uw kennis van de geschiedenis van de doopsgezinden en Menno Simons uit te breiden dan wel hiervoor een basis te leggen. 
Heeft u/heb jij interesse? Neem dan contact op met de coördinator Marjan Huisman (doopsgezindemonumenten@gmail.com). Zij zal uw mogelijkheden, ook al zijn die misschien beperkt of bescheiden, graag met u overleggen. Van harte welkom om mee te doen.  

Andries Bakker (voorzitter stichting Menno Simons SDMF) 

vrijwilligers Pingjum


Terug