> nieuws

Nieuws

 
28 juni 2021

Kerken Kijken in Utrecht

Ontdek twaalf kerken in het centrum van Utrecht. Van 29 juni t/m 11 september 2021 kunt u deze kerken bekijken. De vrijwillige gidsen vertellen u graag meer over de architectuur, de bouwgeschiedenis en de kunstschatten.

Stichting Kerken Kijken Utrecht toont de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het Utrechtse centrum. Sinds 1983 organiseert Kerken Kijken de openstelling van de binnenstadskerken voor geïnteresseerden.

Bezoekers en toeristen kunnen in de kerken terecht en de architectuur, de bouwgeschiedenis en de kunstschatten beleven. Meer dan 200 vrijwillige gidsen zorgen gedurende de zomermaanden voor de openstelling en leiden de bezoekers desgewenst rond. Per jaar trekt het project meer dan 50.000 bezoekers. Daarbij is de Domkerk nog niet meegerekend, die in dezelfde periode meer dan 70.000 bezoekers trekt.

Vanaf eind juni tot en met Open Monumentendag – de tweede zaterdag van september - staan de deuren open. Ook zijn steeds meer kerkgebouwen buiten de zomerperiode geopend. De toegang is gratis en alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk.

Klik hieronder voor een impressie:

 

Ook de Doopsgezinde Kerk in Utrecht doet weer mee!

Openingstijden:
woensdag, vrijdag en zaterdag 12:00 - 16:30 uur

Gesloten op:
30 juni
4 augustus
6 augustus
10 september

kerken kijken Utrecht


Terug