> nieuws

Nieuws

 
24 mei 2021

Workshop Gemeenteberaad | Science Fiction

Visioenen… het woord alleen al echoot bijbel, bijbel, bijbel. Zonder de bijbel was het idee van een visioen, het woord, het begrip zelf niet eens in ons vocabulaire terechtgekomen. Grootser dan een visie, meeslepender dan een droom, dieper dan een verlangen…en ouder dan de tijd. En tegelijkertijd zo onvoorstelbaar simpel soms.

Bijbelse visioenen. Een workshop is nooit lang genoeg. Maar het is een begin. Van iets nieuws? In deze workshop zullen de visioenen centraal staan voor ouderwetse bijbelanalyse met als doel te zoeken naar toekomstbeelden in dat aloude boek. Aanknopingspunten, hoopvolle gedachten, een begin.

Ds. Wieteke van der Molen (1975) is predikant-directeur van het doopsgezind broederschapshuis Dopersduin in Schoorl. Zij studeerde godsdienstwetenschap en theologie in Groningen (RuG) en Amsterdam (Doopsgezind Seminarium), en promoveerde in Groningen op een onderzoek naar de oudtestamentische ban. Zij was jarenlang docent bij de Cursus Doperse Theologie, o.m. in 'inleiding op de bijbel’ en ‘teksten rondom geweld en vrede'. Samen met Johan Tempelaar bedacht ze de succesvolle cursus Jonge lekenprekers, die jongeren leert op de kansel te staan en te preken. Ook schrijft ze voor Doopsgezind NL en maakt ze een wekelijkse podcast, Gelukkig de Mens, waarin ze de bijbelverhalen op een begrijpelijke manier uitlegt.

 

Klik hier om u aan te melden voor het Gemeenteberaad.

Gemeenteberaad workshop


Terug