> nieuws

Nieuws

 
12 mei 2021

Mini-documentaires over Doopsgezind Haarlem

Drie jongeren, Ianthe Westerik, Juba Khennane en Joris Carpay, hebben samen met Willemien Ruygrok vier mini-documentaires gemaakt over Doopsgezind Haarlem. De onderwerpen die aan bod komen zijn: De Wereld van Jansje, de gebouwen, de doopsgezinde hofjes en het jongerenwerk.

De documentaires

Aflevering 1: De Wereld van Jansje
Esther Gijze-Joël, de bedrijfsleidster van De Wereld van Jansje waar mensen met een beperking werken, laat ons binnen en interviewt Nicolette en Bianca (twee medewerkers) over het werk wat zij doen en hoe zij dat ervaren. De cadeauwinkel heeft een prachtige collectie duurzame producten uit de hele wereld. 


Aflevering 2: Gebouwen

De documentaire laat de Grote Vermaning, de doopsgezinde kerk in Haarlem, zien. Dominee Herman Heijn vertelt over de geschiedenis van het gebouw en de leden. Tot slot vertelt Joep Stassen, de voorzitter van het Predikfonds, over het werk wat hij doet en geeft hij ons een inkijkje in de stijlkamer van het fonds. 


Aflevering 3: De hofjes
In de aflevering over de hofjes worden twee van de drie doospgezinde hofjes bezocht: het Wijnbergshofje en het Zuiderhofje. De regentessen en bewoonsters geven ons een inkijkje in het leven daar. 


Aflevering 4: Het jeugdwerk
In deze aflevering zal het gaan over de pelgrimsreizen en de kampen met Hemelvaart. Herman Heijn en Nathalie Bienfait doen een boekje open en enkele Sneelers vertellen hoe belangrijk Sneel voor hen is.
Bekijk de film op: https://doopsgezindhaarlem.nl/filmpjes

 

 

documentaire DG Haarlem


Terug