> agenda

Agenda

 
22 oktober 2021, 10:00 uur

Inspiratie-Festival op Terschelling

Als de coronacrisis voorbij is, komt er een groot inspirerend feest op Terschelling. Elkaar weer echt zien en ontmoeten! 

Er wordt hard gewerkt aan een prachtig weekend (22, 23 en 24 oktober) om inspiratie op te doen voor de dagelijkse en religieuze praktijk, met (meezing)concerten, spirituele wandelingen over het strand en door de duinen, theater, vieringen in kerk en kroeg, lezingen en veel muziek en cultuur.

Wat maakt het Inspiratie-Festival zo waardevol? Ontmoeten, verbinden, bezielen, opladen, vieren, delen, proeven, beleven… Met mensen overal vandaan en van allerlei leeftijden die net als jij op zoek zijn naar geloof, hoop en liefde binnen en buiten de kerk.

Het Inspiratie-Festival organiseren oog in oog met corona, is te vergelijken met varen in de mist. En toch… als de situatie het toestaat zal het festival in fysieke vorm plaatsvinden, wellicht in aangepaste vorm met inachtneming van de anderhalve meter-maatregel.… en anders zodra het wel kan. Via de website en de sociale media kunnen we heel snel met elkaar communiceren.

Het Inspiratie-Festival wordt georganiseerd door alle kerken op Terschelling, de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk en de Raad van Kerken. 

Voor meer informatie en het inschrijfformulier voor het festival 2021 zie de website: inspiratiefestival-terschelling.nl

Indrukwekkende ervaringen
‘Je laten inspireren door de Geest en door elkaar’, kopte het Friesch Dagblad over het eerste festival dat ruim 450 mensen naar Terschelling trok. In 2018 kwamen meer dan 650 geloofszoekers naar het eiland. Honderden actieve vrijwilligers uit kerkelijke gemeenten en parochies uit alle provincies werden geraakt door de veelkleurige wijze waarop inspiratie, bezieling en vernieuwing in het vormgeven van een levende christelijke gemeenschap zichtbaar zou kunnen worden. Organisaties en mensen kregen gezicht voor elkaar. Door de twee eerste manifestaties is het festival een aantrekkelijke VVV, een Vrijplaats Voor Vernieuwing geworden. En dat trekt nieuwe mensen aan. 

De verwachting is dat er, ‘corona-volente’, in oktober 2021 ongeveer 1.000 of misschien wel 1.500 mensen naar het Waddeneiland zullen afreizen om zich daar drie dagen lang te laven aan verhalen, voorstellingen, workshops zang, meditatie, bibliodrama, bibliodans, clownerie en zich willen overgeven aan een christelijke spirit die verbindt, een geestkracht die tot onverwachte ontmoetingen en contacten leidt. 

Eilandervaring
Kom naar het land aan de overkant. Geen beloofd land maar een eiland met een veelbelovend programma. Als je bij Harlingen vertrekt, begint de wind te waaien. De eiland-ervaring kondigt zich aan. Je neemt afstand van de vaste wal. Je kijkt met frisse blik naar dat wat komt. Het inspiratiefestival op Terschelling geeft impulsen, nieuw elan, een onbevangen kijk. Of je nu in gesprek raakt op de fiets, een zandkasteel bouwt op het strand, een ‘holy swing’ maakt langs de vloedlijn, een lied instudeert in één van de oude eilandkerken, een bijbelverhaal bespreekt op de dijk langs het wad, of een viering in het bos, mediteert op de getijden van eb en vloed, een ‘walk of peace’ loopt door het duin, op een terrasje neerzakt voor een inspiratiebuffet: Het is weldadig. Het programma begint bij het krieken van de dag en loopt door tot middernacht. Je mag je eigen programma samenstellen.

Inspiratiereis voor ambtsdragers, vrijwilligers en kerkenraden
Dit inspiratieweekend is ook een ideale gelegenheid voor iedereen die actief is in de kerk als ambtsdrager, in het pastorale werk of betrokken is bij diaconale projecten. Voor mensen die graag een ander geluid willen laten horen of met anderen mensen nieuwe projecten opzetten. Of gewoon anderen willen ontmoeten om van te leren en ervaringen uit te wisselen. Het Inspiratie-Festival is de gelegenheid om als kerkenraad, commissie, team of als groep inspiratie op te doen. Om samen de eerste stap naar verandering te zetten. Voor groepen is er een interessante groepskorting. 

festival


Terug