> nieuws

Nieuws

 
8 april 2021

ZEVEN wegen van barmhartigheid

De Meester van Alkmaar schilderde de zeven barmhartigheden, ontleend aan Matteüs 25, al in 1504. Ze zijn te zien in het Rijksmuseum. Christus is onnadrukkelijk aanwezig als mensen barmhartigheid gestalte geven. Kort door de bocht: de weg van doen naar geloof bestaat niet, doen ís geloof.  

Coronatijden zijn uitdagend: wat mag je verwachten van elkaar?  Mensen kijken met meer vastberadenheid naar elkaar om. Maar er kan veel niet. Het thema barmhartigheid vraagt om handen uit de mouwen en vindingrijkheid als individu en in groepsverband.      

De Roos van Culemborg*, eerder al in de weer met grote projecten rond Luther en Bonhoeffer, stelt nu, met het werkschrift ZEVEN, wegen van barmhartigheid in 72 opmerkelijke bladzijden het thema barmhartigheid aan de orde. Een landelijk netwerk van schrijvers, dichters, beeldende kunstenaars, musici, theologen en pr-deskundigen werkten een jaar aan de voorbereiding. Met als doel dat elke gemeente op zelfgekozen manier aan de slag kan in het seizoen 2021-2022.

De Roos van Culemborg heeft ervaring met meerjarige projecten. Met het succesvolle BONHOEFFER75 (2019-2020) werden tussen de 50.000 en 100.000 mensen bereikt. De formule is dan ook aantrekkelijk: informatie, beeldende kunst, foto, reisexpositie, boek- en filmkring, theater, liederen, gedichten, excursies, concert, nieuwe composities, songs, dwarsliggers, voortrekkers en sprekers. Vooral ook uitdagende en inspirerende projecten: ter inspiratie of om mee te doen. De statements zijnhier en daar opmerkelijk, net als de aangehaalde bijbelverhalen.

Het Werkschrift is één grote uitnodiging om, in de geest van Matteüs 25, met voeten, handen en hoofd in opgewektheid de weg van de barmhartigheid te gaan in de komende tijd. 

Bestellen
Het werkschrift kost € 3,- maar bestelt u 10 of meer exemplaren dan kost het € 2,-.+ porto.
Mail uw bestelling naar shop@zevenwerken.nl.  


*De Roos van Culemborg,in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland, de Raad van kerken in Nederland en andere kerken.
Sponsors: Kerk en Wereld, Vrijzinnige Fondsen, Vermeulen Braukman en Haella.

barmhartigheid


Terug