> nieuws

Nieuws

 
2 april 2021

Prof. Cees den Heyer overleden

Alex Noord schrijft:

Deze week ontvingen we het trieste bericht dat nieuwtestamenticus prof. dr. Cees den Heyer is overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. 
In de periode 2002-2007 was professor Den Heyer als docent Bijbelse Theologie verbonden aan het Doopsgezind Seminarium. Hij werd zeer gewaardeerd als docent en was steeds bereid zijn kennis te delen. Dat deed hij op zeer aimabele wijze; kundig, verhalenderwijs en menselijk betrokken. Hij vond binnen de kring van doopsgezinden een plek om in de luwte – na een turbulent afscheid als hoogleraar in Kampen – te theologiseren en ruim te geloven. Nog in 2017-2018 gaf hij in het kader van de Krooncursus van het Doopsgezind Seminarium een cursus met als thema ‘Jezus, een geschiedenis’. 
Het Doopsgezind Seminarium gedenkt deze geliefde oud-docent met eerbied en wenst de nabestaanden kracht toe in het verlies.

Alex Noord, rector Doopsgezind Seminarium

Foto 1:

‘Afscheid Doperse Cursus vanmiddag op Mennorode. Prof. Cees den Heyer en ik mochten de laatste colleges verzorgen. Veel dank aan coördinator ds. Gerke van Hiele voor zoveel jaar inspirerende begeleiding!’ 
Ciska Stark, mei 2019, via Twitter

Foto 2:

Cees den Heyer en Gerke van Hiele bij de cursus Doperse Theologie op Mennorode, maart 2005

Cees den Heyer


Terug