> nieuws

Nieuws

 
2 april 2021

HOU VOL | DAG 39  ‘Goede Vrijdag’

Foto: omslag van het boek Kan er iets goeds komen uit Nazareth? door Imme Dros

In het verhaal van vandaag spreekt de vrouw van Pilatus. Pilatus is de Romeinse baas van Judea ten tijde van Jezus. De vrouw van Pilatus wordt maar heel kort genoemd in het Mattheus-evangelie en haar naam wordt niet vermeld. Na een droom vraagt zij haar man om Jezus niet uit te leveren aan de joden. Wie is deze vrouw en hoe kwam het dat zij dit aan haar man vroeg?

Imme Dros geeft deze vrouw in haar boek het woord. De vrouw vertelt wie zij is en waarom zij geraakt werd door de figuur van Jezus.

Essemie van Dunné, dominee in Amsterdam, leest het verhaal voor uit het boek van Imme Dros: Kan er iets goeds komen uit Nazareth?

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project. 

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl