> nieuws

Nieuws

 
30 maart 2021

HOU VOL | DAG 36

Tekst: Joke van der Heide

In de Stille Week gaat het ook over stilstaan bij het leven en alles wat daarbij hoort aan mooie en moeilijke dingen. Stil worden en stil zijn is iets wat prettig kan zijn, maar soms lastig is omdat er zoveel in en om je heen gebeurt. Er zijn manieren om stil en rustig te worden, bijvoorbeeld door je te concentreren op iets wat je zonder praten kunt doen.

Aan de slag
Een heel oude manier is het kleuren of maken van een mandala. Je kunt de natuur, het park of je tuin ingaan en allemaal dingen verzamelen; stenen, takken, blaadjes en schelpen. En je kunt daar een mandala van maken. 

Laat je ons zien wat je hebt gemaakt? Zo kan je anderen weer op een goed idee brengen. 

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, als ook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project. 

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug