> nieuws

Nieuws

 
3 april 2021

HOU VOL | DAG 40  ‘Stille Zaterdag’

Tekst: Yvette Krol
Foto: Banksy

Gisteren hebben we het verhaal gehoord over Jezus’ dood. Nog maar een paar dagen geleden was hij op een ezeltje de stad ingereden. De mensen hadden gejuicht en met palmtakken gezwaaid. Ze hadden allemaal geloofd dat er nu eindelijk iets zou veranderen. Dat er een nieuwe tijd zou aanbreken. En nu ineens is Jezus er niet meer. Niet meer zijn stem, niet meer zijn verhalen, niet meer zijn lach. Na alles wat ze samen beleefd hebben, is het oorverdovend stil. 

Hoe zullen de vrienden van Jezus zich gevoeld hebben? Waren ze verdrietig? Of boos? Of konden ze het misschien helemaal nog niet geloven? 

Heb jij ook weleens afscheid van iemand moeten nemen die belangrijk voor jou was? Als je wilt, kan je vandaag een mooie herinnering aan die persoon voor jezelf opschrijven. Of een tekening maken van iets dat jullie samen beleefd hebben. Of je kan een liedje schrijven, zoals Lisa Hannigan deed:

 


Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, als ook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl