> nieuws

Nieuws

 
28 maart 2021

HOU VOL | 6e zondag

Tekst: Essemie van Dunné en Joke van der Heijden

'Palmpasen – een verhaal op een stokje'

Het is Palmpasen! We gaan een Palmpasenstok maken. Dit heb je nodig:

1.    Twee stokken of latjes, 1 kortere en 1 langere (nog niet aan elkaar vastmaken). Restje wol en strookjes stof van oude lappen (alternatief: reepjes crèpepapier);
2.    Een touwtje;
3.    Gedroogde abrikozen en rozijnen. Naald en draad;
4.    Een hardgekookt ei (alternatief: chocolade eitje of eitje van hout);
5.    Broodhaantje (alternatief: een haantje gesneden uit een boterham);
6.    Takje groen.

Nu zijn het nog allemaal losse onderdelen, maar langzaamaan zal de stok volzitten met verhalen, verbeeld in de zes voorwerpen van het lijstje. En allemaal hebben ze een eigen betekenis. Hieronder vind je zes fragmenten, ingesproken door Essemie van Dunné, dominee in Doopsgezind Amsterdam.

In elk fragment vertelt ze een kort deel van het verhaal van Palmpasen. En aan het eind van elk fragment vertelt ze wat je met je stok moet doen. En er zijn ook wat liedjes te horen die je mee kunt zingen.

Liedje bij het eerste geluidsfragment: Dit is een morgen, Liedboek nr. 216.

Fragment 1:

Fragment 2:

Fragment 3:

Fragment 4:

Fragment 5:

Liedje bij het zesde geluidsfragment: 'Hosanna', uit Jesus Christ Superstar (bewerking, B. Lavooij)

Fragment 6:

Heel veel plezier! Als je het leuk vindt, zet je dan een foto van je Palmpasenstok op Facebook of Instagram?

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Vandaag is het zondag en stoppen we even met tellen. De zondagen worden apart geteld. Vandaag is het de eerste zondag van de 40-dagentijd. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, als ook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. Op de zondagen staan we stil bij Bijbelverhalen, waarin ‘volhouden’ ook een rol speelt. We nodigen je uit om de berichten van dit project te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug