> agenda

Agenda

12 april 2021, 20:00 uur

Kapelavond met Rachelle van Andel

Zoom

‘Opstaan uit de witte stilte’: Kapelavond met Rachelle van Andel, op maandag 12 april om 20.00 uur. Rachelle van Andel is remonstrants predikant in Eindhoven en studentenpastor in Maastricht.

De pandemie, de studenten die in deze tijd perspectief verliezen, de roep van Black Lives Matter. Volgens Rachelle doet het een beroep op onze solidariteit en verbondenheid. In hoeverre zijn wij echt betrokken op de ander? 

Voor de Volkskrant schreef zij op 5 juni 2020 samen met Jan Berkvens een opiniestuk: Opstaan uit de witte stilte. Nu vinden wij het tijd om de hand in eigen boezem te steken Te lang hebben ook wij onze stem niet genoeg laten horen. Te lang zijn ook wij te stil geweest.

Als vrijzinnigen achten we ons doorgaans goed in het analyseren en duiden van complexe vraagstukken in de samenleving. Vraag is wat wij vanuit onze traditie en achtergronden kunnen bijdragen aan het zoeken en vinden van een taal die de onmacht van zovelen helpt te uiten. Over dat wat daadwerkelijk op het spel staat: gelijkwaardig mens zijn. Dat betekent allereerst dat we luisteren naar de verhalen van de onderdrukten en tevens de moed hebben om met hen op te trekken. 

Praktische informatie:
Datum
: Maandag 12 april 2021 
Plaats: online. U ontvangt een link om via ZOOM aanwezig te zijn.
Tijd: 20.00 uur
Toegang: Opgave via info@dekapel.nu


Terug