> nieuws

Nieuws

 
18 maart 2021

MWC sluit zich aan bij oecumenische Covid-gebedsweek

Nu er een jaar voorbij is sinds de Wereldgezondheidsorganisatie de verspreiding van Covid-19 tot een wereldwijde pandemie heeft uitgeroepen, sluit Mennonite World Conference (MWC) zich aan bij de Wereldraad van Kerken (WCC) en andere christenen voor een internationale gebedsweek van 22-27 maart.

De week nodigt uit tot gebed en reflectie op een jaar van ongekend lijden over de hele wereld. Maar het was ook een jaar waarin kerken op steeds nieuwe manieren zijn gaan samenwerken, teneinde zich aan te passen en om gemeenschappen te begeleiden tijdens de mentale, fysieke, economische, spirituele en ecologische crisis.

'Dit is een kans om samen te komen met christenen van over de hele wereld, als uitdrukking van samenzijn met Christus', zegt algemeen secretaris César García van MWC.

'Gedurende deze week zullen we gezamenlijk voorbeden aanbieden. Speciaal voor de meest kwetsbaren, en voor diegenen die in de frontlinie staan ​​en voor hen zorgen, vaak onder moeilijke omstandigheden', zegt ds. prof. dr. Ioan Sauca, waarnemend algemeen secretaris van de WCC.

De gebedsweek wordt bijeengeroepen door partners in de oecumene (MWC, WCC, World Vision International en anderen), en zal gebeden en spirituele bronnen delen die tot stand zijn gekomen als reactie op de pandemie.

Voor meer informatie, klik hier.

mwc gebedsweek


Terug