> nieuws

Nieuws

 
22 maart 2021

HOU VOL | DAG 29

Tekst: Yvette Krol

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van jongerenwerkers uit het hele land. Vandaag vertelt Yvette Krol over Herman. Wie of wat is hij...? En Palmpasen komt eraan.

Een tijdje geleden kreeg ik Herman. Herman is geen hond, geen zanger en ook geen goede vriend. Herman is een gistdeeg, dat je tien dagen lang verzorgt. De ene dag heeft Herman rust nodig, de andere dag vindt hij het juist fijn om geroerd te worden en om de paar dagen moet je hem ook voeren. Na negen dagen is Herman volgroeid en kan je hem in vier porties verdelen. Eén portie gebruik je om een heerlijke koek van te maken. Twee porties breng je naar vrienden of familie met een handleiding over hoe zij goed voor Herman kunnen zorgen. Het laatste deel kan je zelf houden en opnieuw voeren en verzorgen. 

Je hoeft trouwens niet te wachten tot je Herman van iemand krijgt. Via deze link ontdek je hoe je zelf kunt starten: https://foxilicious.nl/2020/05/09/vriendschapscake-herman/ 

…en dan nog even dit:

Nog zes dagen tot Palmpasen

We gaan op die dag een Palmpasen stok maken. Hier alvast een lijstje met dingen die je nodig hebt.

•    Twee stokken of latjes, 1 kortere en 1 langere (nog niet aan elkaar vastmaken). Restje wol en strookjes stof van oude lappen (alternatief: reepjes crèpepapier);
•    Een touwtje;
•    Gedroogde abrikozen en rozijnen. Naald en draad;
•    Een hardgekookt ei (alternatief: chocolade eitje of eitje van hout);
•    Broodhaantje (alternatief: een haantje gesneden uit een boterham);
•    Takje groen.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug