> nieuws

Nieuws

 
19 maart 2021

HOU VOL |DAG 27

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag vertelt Sophia (14 jaar) uit Amersfoort hoe zij deze tijd ervaart.

‘De situatie zoals die nu is begint steeds normaler te voelen. Het is zoals het is en dat helpt mij om het zo te zien. Als ik steeds stil zou staan bij hoe anders alles nu is, zou ik er waarschijnlijk veel meer last van hebben.

‘Dat ik nu veel minder naar school mag heeft ook zijn voordelen. Ik heb Amersfoort heel goed leren kennen, doordat ik elke dag een stuk ga fietsen. Ook is het nu veel makkelijker om met vrienden af te spreken, omdat iedereen eerder klaar is met school en verder niet zoveel heeft te doen. Ik zie mijn vrienden in deze tijd best veel. Ik zit nog net in de leeftijd dat we in kleine groepjes bij elkaar mogen komen. Sporten mis ik wel heel erg. Ik zit normaal op circus en dat gaat nu niet door. Als ik daar aan denk word ik soms wel verdrietig. Ik probeer er niet te veel bij stil te staan.

‘Mijn tip voor anderen is om veel te videobellen met vrienden. Het voelt wel anders dan echt samenkomen, maar ook door videobellen kan je elkaar beter leren kennen. Ik vind het ook heel leuk om samen met anderen online naar een film te kijken. We zitten dan wel allemaal thuis te kijken, maar doordat je weet dat anderen naar dezelfde film kijken, en door er samen over te chatten en elkaar over de film berichten te sturen, voelt het toch een beetje of je samen bent.’

We horen graag wat jou helpt om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Luister ja naar een lied, lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je iets lekkers bakken, of sporten? We horen het graag. Deel je goede idee op de Facebookpagina, onder dit bericht. Wie weet help je er een ander mee!

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project. 

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug