> nieuws

Nieuws

 
17 maart 2021

HOU VOL | DAG 25

De kraanvogel staat symbool voor vrijheid, geluk en een goede gezondheid. Volgens een Japanse legende worden je wensen werkelijkheid als je duizend kraanvogels vouwt. Nou zijn duizend kraanvogels wel wat veel, maar het is nog steeds een mooi gebaar om een kraanvogel (voor iemand) te vouwen. Je zou zelfs, voordat je van je papiertje een vogel vouwt, eerst nog een wens op je briefje kunnen schrijven. Als je de vogel dan aan je paastak hangt vliegen je gelukswensen door de kamer. Je kunt de kraanvogel ook opgevouwen in een envelop doen en aan iemand versturen of weggeven. 

Benodigdheden
- vierkante vouwblaadjes
- draad
- naald
- paastak

Beschrijving
In deze video kun je zien hoe je een kraanvogel kunt vouwen: 

Wil je de kraanvogel in je paastak hangen? Doe een draad in je naald (of laat iemand anders dit voor je doen) en steek de naald van onder naar boven door het ruggetje van de kraanvogel. Maak een lange lus en ga ook weer met de naald terug naar onder. Leg daar een knoopje. Nu zit er een touwtje aan je kraanvogel en kun je hem ergens ophangen.

Deel een foto
Heb jij al kraanvogels gevouwen of iets anders gemaakt voor in je paastak? We vinden het altijd leuk om een foto te zien! Je kunt de foto's met ons delen via een reactie op dit bericht bij Facebook of Instagram.


Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug