> nieuws

Nieuws

 
12 maart 2021

HOU VOL | DAG 21

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Voor deze `Hou vol´ zijn we op bezoek bij Maaike en Fiona. Zij wonen in Aalsmeer, aan het water. Zij hebben een film gemaakt: ´De huilende wolf´. Daar hebben zij met heel veel plezier aan gewerkt en dat heeft hun veel nieuwe energie gegeven. 

Zie hier de trailer:


Maaike en Fiona vertellen: ‘We hebben een film gemaakt. Het verhaal speelt zich af op een eiland hier op de haven. Het gaat over kinderen die daar afgezet zijn. Ze gaan een groot avontuur beleven, met spannende dingen. Er woont nog iemand op het eiland, maar dat weten ze eerst niet. Dat gaan ze ontdekken. We doen deze film samen met vriendinnetjes en een vriendje. We hebben geen script, we overleggen voordat we gaan filmen wat we gaan zeggen en doen, en dan filmen we dat. 

'In de coronatijd moesten we allemaal thuis werken. We wilden de lockdown leuk doorbrengen en op zo’n manier dat de juffen en de andere kinderen het konden zien. Ik hoop dat zij het ook leuk vinden.’

‘We doen dit samen met Phaedra, Lara en Ines, en Sanne filmt het. Mama monteert alles. Dus maar één volwassene werkt mee. We houden het hierdoor goed vol. Vanwege de film konden we tussen het werken door toch iets leuks doen. Zo kon je alle energie kwijt en daarna kan je weer verder. Dat ging redelijk. Iets doen waardoor je bent afgeleid, wat je leuk vindt, waar je vrolijk van wordt en waarbij je een frisse neus haalt.’

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol jongerenwerkers


Terug