> nieuws

Nieuws

 
15 maart 2021

HOU VOL | DAG 23

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag vertellen Cornelis en Mus uit Den Haag hoe zij deze tijd beleven.

Cornelis (13): 'Ik vind de corona lockdown eigenlijk best prima. Ik hoef nergens naartoe te gaan en heb dus geen reistijd naar school, waterpolo of drumles. Een normale thuisdag bestaat meestal uit school, huiswerk, gamen en soms vrienden die op bezoek komen. Helemaal top! Het enige jammere is dat waterpolo niet doorgaat en ik volgens mijn ouders veel te veel binnen zit.'
 
Mus (15): 'Door corona heeft iedereen natuurlijk online lessen gehad. En dat gaf mijn vriendengroep het idee om zelf een digitale meeting te organiseren, om te praten en zo nog een beetje sociaal contact te houden. Verder heb ik een hele tijd niet kunnen zingen in mijn koor. Dat vind ik erg jammer, omdat als ik zing, ik weg ben van het normale leven. Voor sommige jongeren is het moeilijk, maar voor sommige ook niet. Ik denk dat ik er niet echt een probleem mee heb.'

We horen graag wat jou helpt, om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Luister je naar een lied, lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je wel iets lekkers bakken, of sporten? We horen het graag. Deel je goede idee via onze sociale mediakanalen: Facebook en Instagram. Wie weet help je er een ander mee.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug