> nieuws

Nieuws

 
9 maart 2021

HOU VOL| DAG 18

Tekst: Petra Prins

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van jongerenwerkers uit het hele land. Vandaag vertelt Petra Prins, jongerenwerker in Leeuwarden, over de kliederkerk in coronatijd.

Kliederkerk in Leeuwarden
Allereerst is het misschien handig om te weten wat een kliederkerk is. Kort samengevat is het een manier voor jong en oud om al ‘kliederend’ te ontdekken wat bijbelverhalen kunnen betekenen. In deze vreemde tijden zijn we in Leeuwarden begonnen met het rondbrengen van pakketten. Gezinnen krijgen alle benodigdheden voor een reguliere kliederkerk thuis geleverd, zodat zij als gezin zelf aan de slag kunnen. 

David en Goliath
De laatste kliederkerk ging over het verhaal van David, een herdersjongen, die de grote reus Goliath versloeg met zijn slinger. De opdracht was om reuzenvoeten te maken van karton en daarmee rond te lopen. Hoe voelt dat om even op grote voeten te staan? En voel je wel eens te klein voor iets? 

Reuzenvoeten
De familie Born ontving ook een pakket en ging hier mee aan de slag. ‘Frederick (12) heeft het pakket meteen opengemaakt en is ermee aan de slag gegaan. Hij begon gelijk te kliederen en te knutselen!', aldus vader Born. Frederick is een erg enthousiaste en actieve jongen. Hij is een echte paardengek. Het liefst is hij de hele dag op de manege om daar de paarden te verzorgen en te rijden. Frederick was dan ook erg blij toen alles weer een beetje open mocht en hij weer naar school kon. Vriendjes en ook de school werden toch wel gemist. 

Frederick was erg blij met het knutselpakket. De ouders van Frederick vertellen: 'Hij heeft de reuzenvoeten meteen aan zijn voeten vastgebonden en is er het hele huis mee doorgelopen!’

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, als ook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project. 

hou vol jongerenwerkers


Terug