> nieuws

Nieuws

 
10 maart 2021

HOU VOL | DAG 19

Happy Stones
Tekst Janneke Leerink

Misschien heb je ze weleens gezien tijdens een wandeling: happy stones. Beschilderde stenen die zomaar in de natuur of in een gemeenteplantsoen liggen te wachten om iemand een glimlach te bezorgen. Je mag ze meenemen en bewaren op een mooie plek in huis. Je kunt later weer op een andere plek achterlaten voor een nieuwe vinder. Je kunt er ook gewoon even blij van worden en doorlopen. Happy stones leveren veel mensen een klein geluksmomentje op. Op de foto zie je een paar stenen die door jongerenwerker Yvette Krol zijn gevonden. 

Krijg je ook zin om andere mensen een geluksmomentje te bezorgen met een happy stone? Lees hieronder hoe je ze kunt maken. Maar voordat je begint is het tijd voor een kleine wandeling! Happy stones zijn altijd echte stenen en kiezels, geen gegoten modellen van gips of cement. Dus trek je laarzen maar vast aan en ga op zoek naar mooie stenen en kiezels. Het schilderen lukt het beste op gladde stenen en kiezels.

Benodigdheden
- stenen, kiezels, keien
- acrylverf of verfstiften
- lak of vernis (bijvoorbeeld in een spuitbus)
- penselen

Beschrijving
Beschilder de stenen op een manier die jij mooi vindt. Dat kan een vrolijk plaatje zijn, maar het kunnen ook gewoon kleuren zijn die je heel mooi vindt bij elkaar. Laat de stenen drogen en doe er daarna een paar laagjes lak of vernis overheen. Zo zorg je ervoor dat de verf goed blijft zitten en niet snel van de steen afslijt. Laat de stenen weer goed drogen. Neem de stenen mee tijdens een wandeling en leg ze op een plek neer waar een andere wandelaar hem kan vinden. Dat kan in het gras of bij een boom zijn, maar bijvoorbeeld ook op een bankje of op de rand van een hekje. 

Deel een foto
Heb jij al happy stones gemaakt of gevonden? We vinden het altijd leuk om een foto te zien! Je kunt de foto's met ons delen via een reactie op dit bericht bij Facebook of Instagram.


Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

hou vol jongerenwerkers


Terug