> nieuws

Nieuws

 
8 maart 2021

HOU VOL| DAG 17

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag vertelt Famke (12 jaar) uit Grou hoe zij zichzelf weet op te vrolijken in moeilijke tijden.

'Mijn ouders zijn gescheiden en wonen niet in dezelfde plaats. Normaal zie ik mijn vriendinnen altijd op school, maar nu was het veel moeilijker te organiseren. De ouders van mijn beste vriendin zijn ook gescheiden. We zijn allebei steeds een week bij de één en dan weer een week bij de ander. Opeens konden we elkaar niet meer zien, omdat we precies de tegenovergestelde week in Grou waren. Mijn ouders hebben toen de weken gewisseld. Nu kan ik weer met mijn vriendin wandelen en chillen. Het is echt fijn dat we elkaar nu toch kunnen zien.

'Als het niet lukt om met een vriendin af te spreken, speel ik met mijn ouders weleens een spelletje of we drinken thee. Maar zij moeten natuurlijk ook werken. Als ik me dan een beetje alleen voel ga ik met de ipad spelen. Op mijn ipad speel ik het liefst een spel waarbij ik een poppetje in een andere wereld ben, zo maak je van alles mee. Het leuke van zo'n spel is vaak dat je het met je vrienden kunt spelen. Dan stuur ik ze een code en dan kunnen ze inloggen in mijn spel, mijn wereld. In de chatfunctie van het spel kunnen we dan ondertussen ook gezellig kletsen met elkaar. We zijn dan niet bij elkaar, maar beleven toch samen een avontuur.'

We horen graag wat jou helpt, om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Luister je naar een lied, lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je wel iets lekkers bakken, of sporten? We horen het graag. Deel je goede idee via onze sociale mediakanalen: Facebook en Instagram. Wie weet help je er een ander mee.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug