> nieuws

Nieuws

 
7 maart 2021

HOU VOL | 3e zondag

Tekst: Iris Speckmann

Als het moeilijk is, willen we graag weten hoe lang we het moeten volhouden. Als het dan toch langer duurt vinden we dat heel moeilijk. In de bijbel gaat het verhaal van Jacob daar ook over. Jacob wil dolgraag trouwen met Rachel, het meisje van zijn dromen. Hij heeft een afspraak gemaakt met haar vader: dat hij mag trouwen als hij zeven jaar voor hem werkt als één van zijn herders. Maar als hij na die zeven jaar denkt dat hij met Rachel zal gaan trouwen, gaat het door een sluwe truc van zijn schoonvader mis. Uiteindelijk moet Jacob nóg zeven jaar werken voordat hij met Rachel zal mogen trouwen. (Hoe dat ging kun je lezen in Genesis 29).

Zeven jaar is vreselijk lang, laat staan twee keer zeven jaar. Maar Jacob is verliefd en dus maakt hij er maar het beste van. Zo raakt hij heel bedreven in het hoeden van de schapen. In de veertien jaren dat hij moet werken voordat hij met Rachel mag trouwen, wordt zijn kudde schapen heel groot.

Vraag aan jou…:
Hoe maak jij het beste van de tijd die we vast zitten in de coronatijd? Is er iets waarin je bedreven bent geworden, in de tijd van de lockdown?
Misschien ken je iemand die de tijd vlak na de oorlog heeft meegemaakt. Dat was vaak ook een moeilijke tijd, die we ook wel de tijd van de wederopbouw noemen. Mensen moesten vaak jarenlang hard werken om iets voor zichzelf op te bouwen. Bij tegenslag moesten ze telkens opnieuw moed verzamelen om door te kunnen gaan. Vraag eens hoe die tijd is geweest en wat ze deden om vol te kunnen houden. Misschien hebben zij een goede tip voor jou, hoe je er het beste van kunt maken, in deze tijd!

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Vandaag is het zondag en stoppen we even met tellen. De zondagen worden apart geteld. Vandaag is het de derde zondag van de 40-dagentijd. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, als ook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. Op de zondagen staan we stil bij bijbelverhalen, waarin ‘volhouden’ ook een rol speelt. We nodigen je uit om de berichten van dit project te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug