> nieuws

Nieuws

 
5 maart 2021

HOU VOL | DAG 15

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag vertelt Jesper (18 jaar) uit Zwolle hoe het is om tijdens dit gekke jaar in het examenjaar te zitten.

'Ik zit in Havo 5 en doe dit jaar examen. Dat brengt voor- en nadelen met zich mee. Wat ik jammer vind is dat het anders gaat dan hoe ik het examenjaar graag had willen beleven. De examenreis naar het buitenland gaat niet door en het is nog maar afwachten hoe het met een examengala of diploma-uitreiking gaat. Het is ook jammer dat de open dagen van studies allemaal online zijn. Je proeft niet de sfeer van de school en de stad. 

'Toch heb ik ook een groot voordeel tijdens de lockdowns. Omdat ik in het examenjaar zit mag ik gewoon naar school. Veel kinderen en tieners voelen zich eenzaam, maar dat heb ik helemaal niet. Op school zie ik gewoon leeftijdsgenoten. Met vrienden spreek ik ook buiten school af, binnen de coronaregels. We sporten veel samen. Ik ga met vrienden mountainbiken of doe een workout. We gaan ook wel picknicken of wandelen. De atletiekbaan bleef voor mijn trainingen op een aangepaste manier gewoon open. En de training die ik aan kinderen van 9, 10 en 11 jaar geef mocht natuurlijk ook gewoon doorgaan. Daar heb ik echt geluk mee.

'Ik zou mensen die in de put zitten of het moeilijk hebben willen adviseren om iets nieuws te ondernemen. Daar vrolijk ik zelf altijd erg van op. Niet thuis gaan zitten met de zoveelste Netflixserie. Ga lekker naar buiten en verleg je grens. Huur bijvoorbeeld eens een mountainbike of doe een picknick.'

We horen graag wat jou helpt om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Een lied waar je naar luistert; lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je wel iets lekkers bakken, of sporten? Deel je goede idee op de facebookpagina. Wie weet help je er een ander mee!

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

hou vol


Terug