> nieuws

Nieuws

 
4 maart 2021

HOU VOL | DAG 14

Tekst: Esther van Hoeve, jongerenwerker ADS

Verhalen helpen ons om het vol te houden. In de 40-dagentijd vertellen we daarom verhalen uit de bijbel. Maar er zijn ook andere boeken die belangrijk voor je kunnen zijn. Deze week vertel ik over een van mijn lievelingsverhalen uit een boek van Toon Tellegen. 

Ik studeerde in Wageningen. Ik was net weg uit mijn ouderlijk huis en alles was nog een beetje wennen. Een van mijn huisgenootjes hield, net als ik, heel erg van lezen. Zo kwam het dat we elkaar onze lievelingsverhalen gingen voorlezen. Een van die verhalen was het verhaal ‘Beste Egel’.

In eerste instantie vond ik het verhaal vooral grappig. Het gaat over een introverte egel die het liefst zo min mogelijk gezien wil worden. Hij wil geen bezoek en feestjes vindt hij verschrikkelijk. Maar toch wil hij graag post. Hoe moet hij dat aanpakken? En hoe schrijf je nu een brief aan iemand die niet van bezoek houdt en nooit naar feestjes gaat?

De uitkomst is heel pietepeuterig en misschien wel heel erg saai. Maar voor de egel is het een geschenk uit de hemel! Ik moet hier heel vaak aan denken. Dat soms een klein dingetje voor mij, zoals een glimlach of iemand aankijken, voor de ander enorm groot kan zijn. En er zijn momenten dat ik ook iets nodig heb om op mijn stekels te prikken. Een berichtje met ‘hoe gaat het’, of een complimentje bijvoorbeeld, kunnen dan een grijze dag weer kleur geven.

Lees hier het verhaal van Toon Tellegen.

Opdracht
Ken je iemand die een complimentje nodig heeft om aan zijn/haar stekels te prikken? Stuur een leuk kaartje. En als je niets weet te zeggen, bedenk dan dat ‘beste….’ misschien al genoeg is 😊. Wil je zelf post ontvangen? Stuur dan een mailtje met je adres naar esther.vanhoeve@ads.nl

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, als ook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project. 

hou vol jongerenwerkers


Terug