> nieuws

Nieuws

 
1 maart 2021

Inspreken NBV21 Audiobijbel begonnen

Met de stemmen van actrice Marjolein Algera, theatermaker Louis van Beek, zangeres Lottie Hellingman en VPRO-en NOS-presentator Chris Kijne wordt de NBV21 Audiobijbel ingesproken. Deze luisterbijbel bevat de NBV21, de nieuwe, verbeterde editie van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004. De audioversie zal net als de gedrukte editie naar verwachting in oktober verschijnen.

Voor Chris Kijne zit er een emotioneel randje aan deze opdracht : ‘Mijn overleden vader leest over mijn schouder mee.  Die werkte als classicus en theoloog zijn hele leven bij het NBG en was nauw betrokken bij de vertaling uit 1951. Bij ons thuis werd er elke avond uit voorgelezen. Ik ben blij dat ik de bijbel heb meegekregen. Alle grote levensvragen komen er aan de orde en zonder dat boek kun je onze kunstgeschiedenis en de hele West-Europese cultuur niet begrijpen. Ik vind het geweldig dat ik nu complete bijbelboeken ga lezen, zoals Genesis.’

NBG-uitgever Stefan van Dijk verwacht veel belangstelling voor de NBV21 Audiobijbel, mede door de inzet van de vier bekende, gewaardeerde stemmen: ‘Steeds meer mensen ontdekken het plezier van het luisteren naar boeken.’

De audiobijbel zal te beluisteren zijn via de NBG-app Mijn Bijbel en de gebruikelijke audioboekkanalen. Voor mensen met een leesbeperking komt deze bijbel beschikbaar bij de CBB in Ermelo.

NBV21
De NBV21 is een up-to-date gebrachte versie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Alle sinds 2004 bij het NBG binnengekomen vertaalsuggesties van lezers werden beoordeeld. In totaal zijn er – naast eerbiedshoofdletters voor God, Jezus en de heilige Geest – ruim 12.000 wijzigingen in de vertaling aangebracht. Ongeveer 20% van de wijzigingen is het gevolg van de duizenden lezersreacties.

Nieuwsgierig naar de NBV21? Kijk op NBV21.nl

NBV21 audiobijbel


Terug