> nieuws

Nieuws

 
3 maart 2021

HOU VOL | DAG 13

Tijdens de 40-dagentijd gaan we ook wat doen. Elke woensdag kun je aan de slag met een knutsel- of doe-opdracht die bij deze tijd past. Deze week kun je meedoen met een kleurwedstrijd!

Op de kleurplaat staat de Ark van Noach, een duif met een takje en een regenboog. De Ark van Noach dobberde 40 dagen en nachten op het water. De dieren en mensen op de boot moesten het heel lang volhouden met elkaar, niet wetende wat de toekomst zou brengen en hoe lang het nog zou duren.

Uiteindelijk stuurt Noach een vogel op pad om te kijken of het einde van deze lange reis al in zicht is. Groeien er alweer bomen? Zijn er al droge stukken aarde om op te leven? De tweede keer komt de vogel terug met een takje. Hoera! Er groeien weer planten op de aarde!

Als de duif weer wordt uitgestuurd en niet meer terugkomt, kunnen alle arkbewoners weer aan land. Dan laat God een regenboog aan de hemel verschijnen, met de belofte dat hij de aarde nooit meer zo zal laten onderlopen. Zo werd de regenboog een symbool van hoop. 

Hoe doe je mee?
De kleurplaat is ontworpen door jongerenwerker Janneke Leerink.  Wie weet win je een prijs! Klik hier om de kleurplaat te downloaden.Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of een inkijkje in iemands leven. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

40-dagentijd hou vol


Terug