> nieuws

Nieuws

 
2 maart 2021

HOU VOL | DAG 12

Tekst en foto: Susan Appelman, jongerenwerker ADS

Ik hoor je denken, wat is dat nou? Op de verpakking staat appelkruimeltaart, maar ik zie helemaal geen taart. Scherp! In deze tijd waarin alles anders gaat, hier een andere variant van de appelkruimeltaart, namelijk de mini’s. Het voordeel van de mini’s is dat je meer hebt om te delen!

Als ik in de keuken sta, ben ik aan het nadenken wie ik allemaal blij kan maken met een mini. Even langs opa of oma, de buren of je beste vriend(in). Zij hebben net als jij en ik last van eenzaamheid, maar dit soort kleine momentjes zorgt ervoor dat deze bijzondere tijd vol te houden is! 

Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag!

Benodigdheden:
-    Verpakking Appelkruimelkaart-mix
-    100 gram boter
-    20 gram suiker
-    5 appels
-    50 gram rozijnen
-    2 eieren
-    Kaneel
-    Mixer
-    Beslagkom
-    Aardappelschilmesje
-    Dunschiller 
-    Muffin vormpjes / cup cake vormpjes (net wat je in huis hebt)
-    Kwastje
-    Lepels

Hoe krijg jij nou net zulke mini’s als op de foto? Volg de eerste zes stappen die op de achterkant van de appelkruimeltaart verpakking staan. Pak vervolgens de muffin-/cupcake vormpjes erbij. Vul elk vormpje met anderhalve eetlepel deeg. Let op! Gebruik niet al het deeg voor de bodem! 

Doe vervolgens boven op het deeg één lepel appelmengsel. Als laatste doe je een halve eetlepel deeg bovenop het appelmengsel. Als alle vormpjes zijn gevuld, ga je met een kleine beetje ei over de vormpjes, gebruik hiervoor het kwastje. 

Is het gelukt om de mini appelkruimeltjes te maken? Laat foto's achter op onze instagram en facebookpagina. We zijn benieuwd!

Alle 'Hou Vol-berichten' staan hier op een rijtje.

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project.

hou vol jongerenwerkers


Terug