> nieuws

Nieuws

 
1 maart 2021

HOU VOL | DAG 11

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag vertelt Hendrikje (15) uit Amsterdam hoe zij zichzelf weet op te vrolijken in moeilijke tijden.

In de eerste lockdown liep ik de hele dag in mijn pyjama, maar daar voelde ik me op een gegeven moment niet lekker bij. Toen ben ik me elke dag weer gaan aankleden en maak ik lopend of fietsend een ommetje. Dan voel ik me fris en goed. Als het even vastloopt met schoolwerk dan ga ik naar buiten dan kan ik weer beter nadenken. 

Wat ik mis van school is het sociaal bezig zijn, want dat is ook belangrijk en leuk. Waar ik van opfleur is om elke week met een vriendin af te spreken en dan thee te drinken en bij te praten. Eigenlijk is dat iets kleins en simpels. Ik lees ook heel veel boeken want dan ben ik een tijd in een ander verhaal, in een andere wereld.

Mijn vraag aan jou: welk boek heb je gelezen tijdens de lockdown en waarom zou je dat een ander aanraden?

We horen graag wat jou helpt om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Een lied waar je naar luistert; lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je wel iets lekkers bakken, of sporten? We horen het graag. Deel je goede idee op de facebookpagina, onder dit bericht. Wie weet help je er een ander mee!

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project


Terug