> nieuws

Nieuws

 
26 februari 2021

HOU VOL | DAG 9

Tijdens de 40-dagentijd delen we tips en ideeën van kinderen en tieners uit het hele land. Hoe houden zij het vol? Vandaag vertelt Jetske (16 jaar) hoe het is om in de lockdown jarig te zijn.

Een paar weken geleden werd ik zestien jaar. Vanwege de lockdown kon ik mijn verjaardag niet met familie en vrienden vieren. Hierdoor had ik niet echt hoge verwachtingen van mijn verjaardag. Maar toen ik ’s ochtends beneden kwam, werd ik verrast doordat er door het hele huis een lange fotoslinger hing met wel vijftig foto’s eraan. Op die foto’s stonden al mijn familie en vrienden met een foto waarop ze het getal zestien vasthielden. Zo voelde het toch alsof al die mensen er een beetje bij waren. In de middag kwam er een vriendin langs, die ook een verassing voor mij in petto had. Zij had namelijk georganiseerd dat we met mijn hele vriendengroep een online quiz gingen doen. Mijn vrienden moesten allemaal vragen over mij beantwoorden om te kijken wie mij het beste kende. Door al deze verassingen en aandacht voelde ik me toch echt jarig, ondanks deze coronatijd! 

We horen graag wat jou helpt om tijdens een vervelende periode toch weer een beetje blij te worden. Waar denk jij aan als je jezelf moed wilt inspreken? Is er iets leuks dat je gaat doen? Een lied waar je naar luistert; lees je een mooi boek, kijk je naar een tv-serie? Of misschien ga je wel iets lekkers bakken, of sporten? We horen het graag. Deel je goede idee op de facebookpagina. Wie weet help je er een ander mee!

Tijdens de 40-dagentijd wordt er vanuit het jeugdwerk iedere dag een tekstje gedeeld met daarin een opdrachtje, een verhaal, of inkijkje in het leven van iemand. Het thema van dit 40-dagenproject is 'Hou vol'. Bemoedigende woorden die wat ons betreft toepasbaar zijn op het beleven van de 40-dagentijd, alsook op de tijd waarin we nu met de coronamaatregelen moeten leven. We nodigen je uit om deze berichten te delen in de gemeente, jeugdgroepen en met anderen. Klik hier voor meer informatie over dit project

40-dagentijd hou vol


Terug